به گزارش سلام لردگان، علي طيب نيا در پايان جلسه شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي در جمع خبرنگاران با بيان اينکه نتايج بررسي اين کارگروه در آينده اي نزديک اعلام خواهد شد ، افزود: اگر افرادي جزو گروه هاي درآمدي باشند که نبايد يارانه دريافت کنند، حذف خواهند شد.
وزير اقتصاد درباره يارانه توليد گفت: دولت بنا دارد منابع حاصل از افزايش قيمت هاي حامل هاي انرژي را به صورت هدفمند استفاده کند که البته حمايت از خانوارهاي کم درآمد به صورت متمرکز خواهد بود.
وي با اشاره به اينکه بخش ديگري از حمايت هاي دولت حمايت در حوزه سلامت خواهد بود ، گفت : دولت از ابتداي سال وعده هاي خود را در حوزه سلامت عملي کرد و رضايت عمومي از اقدامات دولت در اين باره وجود دارد.
طيب نيا گفت: بنا داريم همه مردم را مشمول بيمه پايه سلامت کنيم.
وزير اقتصاد با اشاره به اينکه بناي دولت ، عملي کردن حمايت از توليد است، افزود: اين حمايت ها عموماً به صورت يارانه سود و وجوه اداره شده خواهد بود و واحدهايي که تلاش مي کنند بهره وري خود را افزايش دهند و در مصرف انرژي صرفه جويي کنند از آن بهره مند خواهند شد.
وزير اقتصاد درباره پنجره واحد تجاري گفت: معاونت اقتصادي وزارت اقتصاد در اين باره فعاليت مي کند که اميدواريم در زماني که وزير صنعت قول آن را داده است ، اين کار اجرايي شود.
طيب نيا همچنين گفت: بانکها بايد دارايي هاي مازاد خود را بفروشند تا تامين منابع بانکها انجام شود.
خروج غيرتورمي از رکورد اولويت اصلي دولت
وزير اموراقتصادي و دارايي گفت : پديده اي که اکنون در اقتصاد با آن مواجهيم رکود تورمي است که جدا از تلفيق رکود و تورم و ريشه هاي آن در طرف هاي عرضه اقتصاد (توليد) است.
طيب نيا افزود: دولت شرايط موجود را به دقت پيگيري و مشکلات و عوامل به وجود آمدن اين شرايط را شناسايي مي کند.
وي اضافه کرد : از آنجا که ثبات در بازار ، شرط لازم براي کار اقتصادي است و اگر جلوي تورم گرفته نشود ، خروج از رکود امکان پذير نيست و در ده ماه گذشته نيز عمده کار دولت معطوف به کنترل تورم بوده است.
وزير اقتصاد گفت : سياستها ، اثر خود را گذاشت و نرخ تورم نقطه به نقطه که در آغاز به کار دولت 45 % بود اکنون به زير پانزده درصد رسيده است.
طيب نيا افزود : دولت مصمم است سياست مقابله با تورم را ادامه دهد و فکر مي کنم تک رقمي کردن تورم شرط لازم براي حمايت از توليد و حمايت از قدرت خريد مردم است.
وي اضافه کرد : اولويت اصلي دولت در شرايط کنوني خروج غيرتورمي از رکود است و در اين باره با تشکيل جلسات متعدد با تشکل ها ، نهادها و دستگاه هاي ذيربط تلاش کرديم عوامل متعدد بروز شرايط فعلي را شناسايي و راهکارهاي خروج از آن را فراهم کنيم.
طيب نيا گفت : بعضي از سياست ها در حوزه اختيارات دولت و نهادهايي مانند بانک مرکزي بود که دراين زمينه تلاش کرديم تصميم هاي لازم را بگيريم.
در برخي موارد که لازم بود لايحه اي به مجلس تقديم شود ،دولت لايحه را تهيه کرده که در مراحل پاياني است و اميدواريم با تقديم آن به مجلس ، راهکارهاي ارائه شده مبني بر مبارزه علمي براي خروج غيرتورمي از رکود اجرايي شود.
وزير اقتصاد گفت : در برخي موارد که نياز به تصويب مجلس داشته باشد مانند افزايش سرمايه بانکها در لايحه پيش بيني شده و بخشي نيز مربوط به دولت و شوراي پول و اعتبار است که داريم پيگيري مي کنيم.
بخشي ديگر از کار نيز فعال کردن بازار سرمايه و استفاده از ظرفيت هاي موجود در اين بازار براي تامين مالي بنگاه ها است که در سياست هاي خود آن را پيش بيني کرديم.
طيب نيا افزود : تلاش کرديم بدهي دولت به بخش خصوصي را به عنوان تسويه ديون دولت با پيمانکاران در لايحه و مجموعه سياست هاي دولت پيش بيني کنيم که البته برخي از موارد نيز پيش از اين اقدام شده است.
وزير اقتصاد درباره وضع بازار سرمايه گفت : اين بازار سال گذشته پر رونق بود و به شرايط هيجاني وارد شد البته به علت افزايش دارايي بنگاه ها ناشي از افزايش نرخ ارز افزايش هايي را در بازار سرمايه شاهد بوديم اما تصميمات اواخر سال گذشته و اوايل امسال سودآوري بنگاه هاي موجود در بازار سرمايه را تحت تاثير قرار داد که همچنين در روزهاي گذشته تصميم هايي گرفته شد مانند نرخ گاز مصرفي براي سوخت پالايشگاه ها و پتروشيمي ها که آثار آن را ديديد.
طيب نيا گفت : جلسه اي با فعالان بازار سرمايه داشتيم که تصميم هاي خوبي در آن گرفته شد البته وزير صنعت درباره محدوديت هايي که در بورس کالا براي عرضه کالا وجود داشت، موافقت کرد اين محدوديتها رفع شود که اميدواريم در آينده اي نزديک بازار سرمايه به وضع باثبات برسد.
طيب نيا با اشاره به اينکه همه اعضاي دولت ، مجلس و قوه قضاييه مصمم به حمايت از بازار سرمايه هستند ، گفت : فعالان بازار سرمايه بدانند قيمت سهام در کف است و اگر کسي اقدام به فروش کند، متضرر اصلي خواهد بود.
وي افزود : کساني که در نيمه دوم سال گذشته وارد بازار سرمايه شدند و هنوز سود سهام خود را دريافت نکرده اند ، دچار رفتار هيجاني نشوند بلکه صبر داشته باشند زيرا قيمت سهام در حداقل ممکن است و کساني که اين بازار را مي شناسند اکنون اقدام به خريد مي کنند نه فروش.
البته ديروز نيز کميسيون اقتصادي مجلس با رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار در اين باره جلسه اي برگزار کرده است.
موافقت با تشکيل صندوق حمايت از صنايع خوراک دام
وزير امور اقتصادي و دارايي گفت: موضوع رسيدگي به مشکلات و موانع موجود در شهرک هاي صنعتي نخستين دستور کار امروز شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي بود.
علي طيب نيا پس از جلسه شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي افزود: حاضران در جلسه شوراي گفتگو و فعالان شهرکهاي صنعتي موانع و مشکلات را بيان کردند که شوراي گفتگو موافقت کرد کارگروه ويژه اي در اين باره تشکيل شود و تا يک ماه مشکلات را شناسايي کند و راهکارهاي حل مشکلات را پيشنهاد دهد.
وي اضافه کرد: دومين دستور کار جلسه امروز شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي تشکيل صندوق حمايت از صنايع خوراک دام ، طيور و آبزيان بود که شوراي گفتگو ضمن موافقت با تشکيل اين صندوق ، تامين مالي و سرمايه اي اين صندوق را به کارگروه ويژه اي با حضور نمايندگان ذيربط واگذار کرد تا در مدت يک ماه گزارش کار به شورا ارائه شود.
منبع: واحد مرکزي خبر